دانشنامهمعرفی فیلمنام آوران

پیشکسوت صنعت موتورسیکلت ایران

فیلم مستند زندگینامه حاج حسن رجبعلی بنا

بررسی زندگی گذشته، دشواری ها و رنج هایی که پیشکسوتان صنعت و تجارت ایران در راه رسیدن به اهداف خود متحمل شدند اهمیت بسیاری دارد و یقینا یکی از شیوه های بسیار موثر در انتقال تجربیات، و افزایش آگاهی ما از پستی بلندی های زندگی و آموزش مسیر کارآفرینی برای جوان تر هاست.

حاج حسن رجبعلی بنا یکی از پیشکسوتان صنعت موتورسیکلت ایران است با گذشته و حالی شنیدنی و دیدنی. ” داستان ققنوسی که از خاکستر زندگی برآمده است؛ مردي که از 6 سالگي با پادویی مغازه و تعمير دوچرخه و نگهبانی کنار ميدان تره بار کار کردن را آغاز کرده و تا راه اندازی کارخانه موتورسيکلت سازی، توليد مواد غذايی، توليد پنل های خورشيدی و نيروگاه انرژی خورشيدی پيش رفته است. صادرات فرش و تهيه‌کنندگي در سينما و ساخت مدرسه هم گوشه های ديگری از داستان کارآفرینی حسن بنا محسوب می شوند؛ مردی با صدایی آرام، قامتی میانه و چشم‌هایی نافذ که انگار آينده را بهتر از هر فرد ديگری می بیند.”

یکی از کارمندانش می گوید: “او فوق العاده باهوش است. من اعتقاد دارم که اگر آقای رجبعلی ۸ نفر مانند خودش را در کنارش داشت می توانست بیل گیتس ایران شود!”

مستند حاج حسن رجبعلی بنا

مستند 40 دقیقه ای با عنوان ” درس های کار آفرینی حسن رجبعلی بنا” که موتورباشی شما را به دیدن آن توصیه می کند روایت خلاصه ای از زندگی این صنعتگر بزرگ کشورمان است که از زبان خود او، نوه، دختر و کارمندان او گفته می شود. روایتی که او در آن، صادقانه به بخش های دردناکی از گذشته خانوادگی خود می پردازد.

این فیلم یکی از قسمت های “ساز دهنی” است و ظاهرا توسط شبکه تلویزیونی ایران کالا تهیه شده است. “سازدهنی” مجموعه مستندهایی است که فعالیت و زندگی روزانه کارآفرینان موفق را که با تکیه بر ایمان، تلاش، تقوا و رزق حلال خوان سفره ای را گسترانده اند به دور از کلیشه های رایج ثبت و ضبط می نماید.”

مستند حاج حسن رجبعلی بنا

بیوگرافی چکیده حسن رجبعلی بنا: سال 1329 در خیابان اسماعیل بزاز (میدان قیام) تهران به دنیا آمد. سال 1337 برای تامین مخارج خانواده با عنوان کارگر ساده مشغول به کار شد و تا سال 1351 به کار تعمیر و مونتاژ دوچرخه پرداخت. در همان سال به پیشنهاد یکی از دوستانش وارد صنف موتورسیکلت شد و در فروشگاه ایران به عنوان کارگر استخدام شد، 6 ماه بعد با سرمایه ی اندک خود مغازه ای خریداری نمود و مشغول به فروش قطعات هوندا و یاماها کرد. بین سال های 1356 تا 57 با خرید 2000 متر زمین اقدام به تولید واشر بندی موتورسیکلت نمود. ابتدا با 5 نفر شروع به کار کرد و در مراحل پیشرفت کار و تولید تعداد پرسنل به 150 نفر رسید. یک سال بعد با سفری که به خارج از کشور داشت توانست ماشین آلات مورد نیاز را شناسایی و خریداری کند و در سال 1360 ماشین NC و سپس CNC را وارد کرد. در سال 1368 سهام شرکت جهان رو را به میزان 85% خریداری کرد. شرکت جهان رو از شرکت های قدیمی تولید کننده ی موتورسیکلت بود که نماینده ی رسمی شرکت کاواساکی ژاپن در ایران محسوب می شد. شرکت تندرو سیکلت را در سال 75 در شهرک صنعتی شرق واقع در سمنان راه اندازی کرد. او گروه صنعتی بنا را تاسیس کرد که علاوه بر صنعت موتورسیکلت، درعرصه صنایع غذایی و تولید ظروف IML، تولید پنل های خورشیدی و نیروگاه خورشیدی، به فعالیت های فرهنگی و هنری (مانند تهیه کنندگی فیلم سینمایی دوئل) هم فعالیت دارد.

شما در ادامه می توانید مستند حاج حسن رجبعلی بنا را می توانید مشاهده می نمائید.

منبع
سایت ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیانعصراسلاموبلاگ ماهان تیموریشبکه ایران کالاآپارات

مهدی شیرزادی

نویسنده و مترجم، دوستدار دنیای موتور و موتورسواری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا