نقد و بررسی آفرودنقد و بررسی موتورسیکلت

کاوازاکی ” کی ال ایکس 450 آر” (Kawasaki KLX 450R)

بررسی اجمالی

در سال 2008 میلادی کمپانی کاوازاکی  برای اولین بار مدل ” کی ال ایکس 450 آر ” (Kawasaki KLX 450 R) را عرضه کرد و در ساخت آن از شاسی موتورسیکلت کراس مدل ” کی ایکس 450 اف” که کیفیت آن قبلا آزمایش شده بود استفاده کرد, همچنین از سیستمهای جدیدتری از قبیل سیستم گازهای خروجی و سوخت رسانی, تغییراتی در گیربکس, افزودن استارت الکتریکی, چراغها و بهبود سیستم فنری بندی استفاده شد . این تغییرات باعث شد موتورسیکلت جدید بسیار موفق از کار در آید و در نهایت مدلی اسپرت با  خصوصیات نزدیک به مدل شهری که از آن زمان تا کنون و تقریبا بدون تغییر در حال تولید است.

کاوازاکی مدل ” کی ال ایکس 450 آر ” ( Kawasaki KLX 450R )

پیشرانه

قلب موتورسیکلت ” کی ال ایکس 450 آر ” انجینی است تک سیلندر چهار زمانه آب خنک, با حجم 449 سی سی و گیبرکس 5 سرعته با صفحه کلاچ خیس و سیستم روغنکاری تحت فشار, دارای قدرتی معادل 56.4 اسب بخار در 8500 دور در دقیقه که سربلند کننده هست! سیستم سوخت رسانی در مدل ” کی ایکس 450 اف” از انژکتور دوبل استفاده شده بود, ولی در این مدل جدید ” کی ال ایکس 450 آر ”  تصمیم گرفته شد از کاربراتور ” Keihin FCR-MX40 ”  استفاده شود به همراه اگزوزی جدید , با محور بالانس انجین به نسبت سنگین, تغییر تنظیمات سیستم احتراق و افزایش زمانی تعویض دنده ها باعث شد تا نمودار گشتاور در این مدل تغییر کند. به عبارت دیگر از انجین دور بالای مدل قبلی تبدیل شد به انجینی با کشش بالا در دورهای کم ومتوسط. بدین ترتیب مهندسان کاوازاکی توانستند از طرفی مشخصات قدرتی این مدل جدید را حفظ و از طرف دیگر به آن هدایت پذیری و کنترل کردن بهتر را بی افزایند.

کاربراتور ” Keihin FCR-MX40 “

استارتر

در این مدل به غیر از افزودن استارتر الکتریکی ,امکان استارت به کمک هندل هم در آن محفوظ مانده است. به منظور کاهش وزن, ژنراتور(مولد برق) آن هم سبک تر شده و طبعا ضعیفتر, بنابراین چنانچه موتورسیکلت چندین بار افتاده یا خاموش شود , ممکن است با استارتر برقی نشود مجددا موتورسیکلت را روشن کرد که در این هنگام وجود هندل این مشکل را براحتی حل کند.

فنر بندی عقب مدل ” کی ال ایکس 450 آر “

سیستم فنربندی

فنربندی در قیمت جلو شامل کمک فنرتلسکوپی معکوس قوی کاملا قابل تنظیم به قطر 48 میلیمتر و فاصله رفت و برگشتی 305 میلیمتر و کمک فنر تکی (مونو) عقب “Uni-Trak “با خصوصیت سخت شوندگی و فاصله رفت و برگشتی 315 میلیمتر. از یکطرف  این فاصله رفت و برگشت به اندازه کافی زیاد میباشد که در همه حالات رانندگی به انتهای آن فاصله نمیشود رسید, از طرف دیگر به همان اندازه 315 میلیمتر فاصله زیر موتور را از سطح زمین را حفظ میکند. البته این مشخصات باعث شده تا در این مدل فاصله زین تا زمین 935 میلیمتر شود که این ارتفاع برای هر موتورسواری قابل دسترس نیست.

کمک فنر تکی (مونو) عقب “Uni-Trak “با خصوصیت سخت شوندگی

بخاطر قابلیت بالای تنظیم کمک فنر عقب, اغلب به نظر میرسد که محدودیتی برای  تنظیم وجود ندارد. دارای 22 مرحله تنظیم فشردگی و 18 مرحله ضربه گیری تلسکوپی جلو , و در عقب دو بخش تنظیمی جداگانه ,یکی تنظیم 22 مرحله ای کند و تند و همچنین 22  مرحله ضربه گیری , که ازین بهتر دیگه نمیشه!

لازم به ذکر است تنظیم کارخانه ای سیستم فنربندی مدل ” کی ال ایکس 450 آر ” برای مسیرهای خاکی ناهموار و جنگلی و پرش های کوتاه بوده که در صورت نیاز با کمی تغییر در تنظیم, میتوان برای حالات موتورکراس, با مسیرهای بسیار ناهموار به قابلیت های این موتورسیکلت دست یافت.

شاسی

شاسی آلومینیومی محیطی دارای استحکام بالایی بوده اما از شاسی فولادی مشابه آن سبکتر .این شاسی در مدل دیگری آزمایش خود را در شرایط سخت بخوبی پس داده است. به همین خاطر وزن موتورسیکلت 126 کیلوگرم بوده که نسبت به قدرت آن برتری بالایی محسوب مسشود.

شاسی مقاوم و سبک ” کی ال ایکس 450 آر “

سیستم ترمزی

در چرخ جلو از دیسک ترمز گلبرگی نیم شناور 250 میلیمتری استفاده شده که به همین دلیل بر اثر حرارت و انبساط دیسک در هنگام ترمز کردن , از تغییر شکل آن جلوگیری میکند و همچنین دارای کالیپر دو پیستونه قوی و دیسک ترمر عقب گلبرگی 240 میلیمتری با کالیپر تک پیستونه. شکل هر دو دیسک ترمز به طوری است که بطور خودکار لنت ها را از کثیفی و آلایندگی تمیز کرده و در بهبود ترمز کردن کمک میکند.

سیستم ترمز جلو

مشخصه بارز دیگر

پنل کیلومتر این مدل دارای ساعت, نشانگر مسافت روزانه طی شده, سرعت سنج,کنتور کل مسافت طی شده که بخوبی از ضربات و افتادن های موتورسیکلت حفاظت شده است.

پنل جلو که مختصر ولی دارای اصلی ترین پارامترهای لازم است

گنجایش باک سوخت  آن 8 لیتر که از مدل مشابه خود که 6.3 لیتری هست بیشتر میباشد. مصرف سوخت آن 5 الی 6 لیتر در صد کیلومتر بوده,که البته این بستگی به شیوه رانندگی و ناهمواری های محل دارد. این مدل بر خلاف موتورسیکلت کلاس اندورو دو منظوره ,مثلا ” کاوازاکی کی ال آر-650ای” (Kawasaki KLR 650-E ) قابلیت نصب صندوق عقب و دیگر تجهیزات مسافرتی را نداشته و کاملا موتورسیکلتی اسپرت میباشد, یعنی دارای وزنی سبک, کوتاه بودن فواصل بین هر سرویس و قدرت بسیار بالای چرخ عقب که گویی زمین را می شکافد.

حسین شیرزادی

نویسنده و مترجم، دوستدار دنیای موتور و موتورسواری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا