پنچرگیری تایرهای تیوبلس موتورسیکلت
چطور تایر موتورسیکلت خود را پنچرگیری کنیم؟

پیشرفت فناوری موجب شده وسایل حمل و نقل امروزی که موتورسیکلت هم یکی از آن ها است کمتر نیاز به تعمیر پیدا کنند. اما هنوز یک میخ یا پیچ کوچک می تواند تایر موتورسیکلت شما را سوراخ کند و دردسر ساز شود. خوشبختانه فناوری تایرهای تیوبلس به کمک ما آمده و باعث شده که حتی در صورت فرو رفتن یک جسم تیز مانند میخ یا پیچ در تایر، باد تایر به سرعت خالی نشود (به شرط این که میخ یا جسم تیز خیلی بزرگ نباشد). خالی شدن سریع باد یکی از نقاط ضعف تایرهای تیوپ داراست که بسیاری تجربه آن را دارند.
این جا است که فناوری ساده چسب و فتیله به کمک ما آمده و کار پنچرگیری تایر را برای ما هم آسان تر کرده و هم سریع تر. از آن بهتر این است که تمام مواد و لوازم مورد نیاز را امروزه به صورت کیت های آماده عرضه می کنند.
ابزار و لوازم پنچرگیری تایرهای تیوبلس:
- کیت پنچرگیری
- پمپ باد و فشارسنج، انبردست یا سیم چین
مراحل کار:
- اطمینان یابید که تمام مواد و ابزار مورد نیاز در اختیار شماست. مخصوصا اگر قبلا مواد و یا کیت پنچرگیری تهیه کرده اید و مدت زیادی از آن استفاده نکرده اید مطمئن شوید که چسب (یا سیمان) همراه فتیله خشک یا خراب نشده باشد. همین طور از در اختیار داشتن پمپ باد دستی یا برقی اطمینان یابید. سپس بامناسب ترین وسیله (انبردست، دم باریک، سیم چین، پیچ گوشتی و امثالهم) میخ یا پیچ یا جسم تیز فرو رفته در تایر را در آورید.
- با استفاده از قلاویز (ابزار T شکل) جای سوراخ را (با حرکت رفت و برگشتی) باز کنید. این کار را با حوصله انجام دهید. اگر تایر از نوع سیمی باشد نیاز به صبر و دقت بیشتری است.
- یک فتیله را در شکاف ابزارمخصوص – که شبیه جوال دوز است – قرار دهید جوری که طول فتیله ازهر طرف ابزار به یک میزان باشد (مطابق شکل).
- فتیله را با چسب آغشته کنید و مقدار کمی از چسب را نیز در محل سوراخ بریزید. سپس به آرامی ابزار را به داخل سوراخ فرو کنید تا دو سوم فتیله در درون تایر قرار گیرد. سپس به آرامی ابزار را بیرون کشید تا فتیله از آن جدا شده ودر تایر باقی بماند. اگر فتیله را زیادی فرو کنید ممکن است به داخل تایر بیفتد. در این صورت با فتیله دیگری این مرحله را تکرار کنید.
- با یک چاقوی تیز یا تیغ موکت بری فتیله اضافی را هم سطح با تایر ببرید. سپس چند دقیقه صبر کنید تا چسب و فتیله در داخل تایر محکم شود و جوش بخورد. تایر را باد کنید و با کف صابون محل سوراخ تعمیر شده را چک کنید و مطمئن شوید که هوا خارج نمی شود.
نکته مهم: تعمیر تایر از بیرون روشی موقتی است و بهتر است که برای ایمنی بیشتر و درشرایطی که فشار زیادی روی تایر قرارمیگیرد، تایر در اولین فرصت از داخل وصله ( آپارات) شود.
این روش برای سوراخ های کوچک است و در صورت پارگی دیواره تایر یا وجود سوراخ های متعدد در آن، تایر باید تعویض گردد.