مقایسه باجاج NS 200 با آپاچی RTR 200 با هوندا Hornet 2.0

هوندا اخیراً هورنت 2.0 را به عنوان جانشین نسل قبلی هورنت به بازار عرضه کرده است. اگرچه هورنت 180 سی سی است، ولی قیمت آن بالا است و در رده موتورسیکلت های با حجم پیشرانه بیشتر قرار می گیرد. باجاج ان اس 200 و آپاچی RTR 200 از پیشکسوتان این کلاس هستند و مسلماً در رده 200 سی سی از پرفروش ترین موتورسیکلت ها هستند. در این مقاله به مقایسه مشخصات این سه موتورسیکلت می پردازیم.
طراحی:
باجاج NS 200 در این میان قدیمی ترین محصول است و طراحی آن تغییری نکرده و هنوز دقیقاً مانند مدل اولیه به نظر می رسد. اما آپاچی RTR 200 طی سالیان گذشته برخی به روز رسانی های ظاهری داشته و مدل جدید آن تر و تازه به نظر می رسد. البته ممکن است شکل ظاهری آپاچی مور پسند همگان نباشد ولی این کاملا سلیقه ای است. شاید دلیل عدم گیرایی آپاچی شباهت طراحی آن با آپاچی 160 باشد که ظاهرش چنگی به دل نمی زد.
برعکس آپاچی، شکل ظاهری جایی است که هوندا هورنت 2.0 در آن می درخشد. هوندای هورنت 2.0، جدیدترین موتورسیکلت در میان این سه است که از ظاهر آنهم پیداست. دوشاخه طلایی رنگ جلو، رنگ آمیزی گرافیک هیجان آور و طراحی خفن از هوندا هورنت 2.0 ، یک موتورسیکلت خوش تیپ و احتمالاً زیباترین موتورسیکلت زیر 250 سی سی نیکد در بازار فعلی ساخته است. حتی نسل قبلی، یعنی هورنت 160 هم یک موتورسیکلت خوش چهره بود و این زیبایی به این مدل هم انتقال پیدا کرده است. به راحتی می توان گفت که از نظر ظاهری هوندا هورنت 2.0 بهترین در میان این سه موتورسیکلت بوده و از کیفیت ساخت بالاتری هم برخوردار است.
مشخصات:
درست مانند جنبه طراحی، باجاج NS 200 در اینجا نیز چیزی برای عرضه ندارد و فاقد برخی ویژگیهای کلیدی به روز مانند سرعت سنج تمام دیجیتال، چراغ های ال ای دی جلو، راهنما و خطر عقب است. باجاج NS 200 در طول سالها بدون تغییر مانده است. این موتور هنوز با یک سرعت سنج نیمه دیجیتال، چراغ های جلو و راهنمای هالوژنی و سیستم ABS تک کاناله ارائه می شود. اما تی وی اس آپاچی RTR 200 و هوندا هورنت 2.0 هر دو ویژگیهای جالب توجه و نزدیک به همی شامل سرعت سنج تمام دیجیتالی ، خفه کن موتور(Kill Switch) و چراغ های فول ال ای دی دارند.
کمک فنر های جلو هوندا هورنت از نوع معکوس(USD) است که اولین موتورسیکلت با این ویژگی در این رده بوده و این بزرگترین وجه تمایز هورنت جدید است. علاوه بر این، هورنت دارای سوئیچ فلاشر و باک کلید دار است که در آپاچی نیست. اما آپاچی با ویژگی های کاربردی خود مانند فن آوری حرکت آرام در ترافیک بدون نیاز به گرفتن کلاچ (Glide Through Technology)، سیستم تزریق سوخت با عملکرد مسابقه ای (TVS ’Race-Tuned FI ) و ABS دو کاناله جبران میکند. باید گفت که باجاج NS 200 چیز زیادی برای گفتن در این زمینه نیز ندارد.
عملکرد:
واضح است که انجین بزرگتر 200 سی سی درباجاج وآپاچی، از هوندای 180 سی سی اعداد بزرگتری را در عملکرد موتور تولید میکنند. هوندا هورنت 2.0 از یک پیشرانه 184.4 سی سی هوا خنک بهره می برد که 17 اسب بخار( 8500 دور در دقیقه) و 16.1 نیوتن متر گشتاور را (6000 دور در دقیقه) تولید می کند. آپاچی 200 از یک پیشرانه 197.75 سی سی با خنک کننده روغن بهره می برد و 20.24 اسب بخار (8500 دور در دقیقه) و 16.8 نیوتن متر گشتاور(7500 دور در دقیقه) تولید می کند. دراین میان باجاج NS 200 با پیشرانه 199.5 سی سی آب خنک خود، 24 اسب بخار(9750 دوردردقیقه) و18.5 نیوتن مترگشتاور(8000 دور در دقیقه) تولید میکند که ازاین نظرسرآمد این گروه است.
هردوی باجاج NS 200 و آپاچی RTR 200 چهار سوپاپه هستند در حالی که هوندا دارای دوسوپاپ درپیشرانه خود و به همین دلیل دارای عملکرد ضعیفتراست. متاسفانه جعبه دنده هوندا هورنت وآپاچی، پنج دنده و باجاج شش دنده است که مزیت مهمی است. اما مصرف سوخت هوندا ازدوتای دیگر کمتر است.
ارگونومی:
دسته فرمان آپاچی RTR 200 وباجاج NS 200 ازنوع بستی (Clip On) ولی هوندا هورنت 2.0 دارای یک فرمان معمولی است. در نتیجه، هوندا برای سواری راحت تراست و این باعث می شود موتور سیکلت بهتری برای رفت و آمد روزانه باشد. اما بزرگترین امتیازی که در اینجا به نفع هوندا هورنت 2.0 عمل می کند وزن آن است. هورنت 2.0 با 142 کیلوگرم، به ترتیب 11 کیلوگرم و 13 کیلوگرم ازآپاچی RTR 200 و باجاج NS 200 سبک تر است. اما فاصله زیرموتور تا سطح زمین درهوندا هورنت کمترین ومعادل 167 میلی متراست. در حالی که این عدد برای آپاچی RTR 200 معادل 180 میلی متر و باجاج NS 200 معادل 168 میلی متر است. زین هرسه موتورسیکلت از نوع دوتکه بوده که انتظارراحتی فوق العاده ای ازآن نمیرود. اگر فقط برای رفت وآمد روزمره به دنبال موتورسیکلتی هستید، هوندا هورنت انتخاب اول وآپاچی RTR 200 میتواند انتخاب بعدی شما باشد.
فرمان پذیری/هدایت:
بطورقطع کمک فنرهای معکوس چرخ جلو درهوندا هورنت، قابلیت هدایت موتورسیکلت را افزایش داده است. نکته دیگردرهندلینگ بهترهوندا، چرخ جلوبزرگترازباجاج و آپاچی است. اگربدنبال هندلینگ اسپرتی هستید باجاج NS 200 و آپاچی RTR 200 با بکارگیری دسته فرمان بستی ( Clip On) و وضعیت نشستن اسپرتی ترمیتوانند بیشتر رضایت شما را جلب کنند اما همانطور که قبلا اشاره شد وزن کمتر هوندا هورنت مانورپذیری آن را برای استفاده در شهربیشتر میکند.
آخر اینکه هرسه موتور ازترمزهای دیسکی مجهز به ABS در جلو و عقب استقاده میکنند. بزرگترین دیسک چرخ جلو متعلق به باجاج NS 200 با 300 میلیمترقطر است. هوندا هورنت با 276 میلی مترقطر دیسک و آپاچی با 270 میلی متردررده های بعدی هستند. اما امتیاز ایمن ترین ترمزرا باید به آپاچی داد که ازسیستم ABS دوکاناله استفاده میکند.
جمع بندی:
قیمت 2100 دلاری هوندا هورنت 2.0 درمقایسه با هم گروهی هایش کمی بالاست و اصلا همین قیمت بالاترباعث شده تا این موتور 184 سی سی را با موتورهای بزرگتردریک گروه قراردهیم. اما درمقابل این قیمت تجهیزاتی مثل سرعت سنج تمام دیجیتال، کمک فنرهای معکوس چرخ جلو و ظاهر زیباتری تحویل میگیرید. وزن کم نیزموتور را برای کاربرد روزمره چابک کرده است. ازنظر ارزشی اما، آپاچی RTR 200 با 2000 دلارقیمت سرآمد این گروه است. باجاج NS 200 هم علی رغم بعضی کاستیها، با قیمت 2100 دلاری خود انتخاب اول کسانی میتواند باشد که بدنبال قدرت بیشترموتورند. سرجمع میتوان آپاچی RTR 200 را ازمیان این سه موتورسیکلت در رده اول انتخاب قرارداد.
منبع: motorbeam
من چند سالی میشه دارمش واقعا از موتور های همرده خودش خودش از همه لحاظ خیلی سره و همجوره ازش راضیم و به فکر موتور بعدی نیافتادم