شرکت موتورسیکلت سازی Qianjiang (سازنده Keeway)

برند موتورسیکلت Keeway یکی از برندهای چینی حاضر در بازار ایران است که توسط شرکت نیکران موتور پاسارگاد عرضه و پشتیبانی می شود. در ایران، برند Keeway را بیشتر با موتورسیکلت خیابانی CITY150 (طرح باکسر) می شناسند و خوشبختانه اخیرا اسکوتر Vieste 249 این برند نیز، توسط نیکران موتور به بازار عرضه گردیده است.
موتورسیکلت های Keeway را شرکت موتور سیکلت سازی .Zhejiang Qianjiang Motorcycle Group Co، که به Qianjiang یا QJ نیز شناخته می شود می سازد. QJ یک تولید کننده موتورسیکلت است که در سال 1985 در شهر Winling (استان Zhejiang) تأسیس شد. در حال حاضر این شرکت یکی از بزرگترین تولید کنندگان وسایل نقلیه 2 چرخ در چین است. Qianjiang یک شرکت هلدینگ دولتی با 5 شرکت تابعه در داخل چین، 10 شعبه، 1 شرکت تابعه خارج از کشور و بیش از 10 هزار کارمند است.
تولیدات QJ درقالب چهار برند به فروش می رسند:
- Qianjiang یا QJ که برای بازاریابی کل محصولات در چین استفاده می شود و شامل موتور سیکلت و اسکوتر می شود.
- Benelli که برند شناخته شده ایتالیایی موتورسیکلت بود و در سال 2005 توسط QJ خریداری شد.
- Keeway که گفته می شود اصلیت مجاری دارد و پس از خرید توسط QJ، از سال 1999 برای صادرات به بازارهای خارجی به ویژه آسیا، اروپا و آمریکای جنوبی از آن استفاده می شود.
- KSR که اساسا همان تولیدات QJ هستند ولی برای گروه اتریشی KSR با برند آن ها تولید می شوند.
شعار این شرکت “طراحی اروپایی، کیفیت ژاپنی با هزینه چینی” است. خرید Benelli قدم بزرگی برای دستیابی به اهداف توسعه ای و جهانی این شرکت بود. اگر چه برند بنلی حتی قبل از این که به مالکیت Qianjiang درآید چندان شهرتی از لحاظ قابلیت اطمینان (Reliability) نداشت ولی طراحی زیبای ایتالیایی و برند جا افتاده آن کمک زیادی به بالا بردن اعتبار و میزان صادرات و فروش این شرکت کرد، طوری که Qianjiang در سال 2006، برنده جایزه صنعت موتور سیکلت به عنوان صادرکننده سال شد.
از سپتامبر 2016، اکثریت سهام (29.8٪) شرکت QJ در اختیار بزرگترین شرکت صنایع خودرویی چین یعنی گروه هولدینگ جیلی (Geely) قرار گرفته است. بنابراین وقتی به Qianjiang نگاه میکنیم باید پشتوانه ای مانند Geely را نیز در نظرداشته باشیم.
Qianjiang محصولات دیگری مانند ATV، دوچرخه های کوچک و غیره هم دارد و دوست دارد به خود ببالد که تنها قاره ای که امروزه محصولاتش در آن فروخته نمی شود قطب جنوب است.