گزارشمسابقاتمعرفی کلاسیکمعرفی موتورسیکلت

داستان غم انگیز موتورسیکلت Excelsior Boardtrack

کاپیتان تیم مسابقه شرکت موتورسیکلت سازی Excelsior، باب پری (Bob Perry ) بود که رابطه خاصی با خانواده شوین Schwinn داشت. ایگناز شوین (Ignaz Schwinn)، مالک شرکت موتورسیکلت سازی اکسلسیور، پری را به عنوان یک مدیر اجرایی در آینده این شرکت می دید و نمی خواست جان پری در مسابقات به خطر افتد. اما پری می خواست مسابقه دهد و خود را برای آزمایش موتورسیکلت جدید شرکت در سال 1919، که مجهز به یک انجین دوسیلندر جناقی 1000 سی سی با سیستم محرک سوپاپ OHC و توان 49 اسب بخار بود، آماده می کرد.

داستان غم انگیز موتورسیکلت مسابقه Excelsior Boardtrack
ایگناز شوین – نفرسمت راست

تیم Excelsior می دانست که موتورسیکلت جدید آن ها بسیار قدرتمند است و می‌تواند آرزوی مالک برند (ایگنازشوین) را برای شکست دادن موتورسیکلت های ایندین و هارلی دیویدسون برآورده کند. بنابراین خیلی سریع مقدمات یک مسابقه را فراهم کردند. در 4 ژانویه 1920 میلادی، باب پری با موتورسیکلت جدید اکسلسیور به نام Broadtrack، وارد پیست بیضی شکل Ascot شد.

داستان غم انگیز موتورسیکلت مسابقه Excelsior Boardtrack
تیم اکسلسیور- باب پری نفر دوم از چپ

باب پری تخت گاز راند و با سرعتی بین 150 تا 160 کیلومتر در ساعت وارد پیچ ​​شد، اما کنترل خود را از دست داد و دچار سانحه ای شد که نتیجه آن، کشته شدن او بود. این حادثه تاسف بار ایگناز شوین را به کلی ویران کرد و تیم Excelsior از صحنه مسابقات Ascot کنار رفت. گفته شده که ایگناز شوین به کارگاه ساخت انجین های OHC خود رفت و شخصاً تمام آن ها را با یک پتک داغان کرد.

تا جایی که می دانیم هیچ یک از انجین ها یا موتورسیکلت های Broadtrack اصلی، باقی نمانده است. اما این موتورسیکلت که در عکس می بینید را شخصی به نام پاول برادی (Paul Bradie) از روی عکس های قدیمی موتورسیکلت Excelsior Boardtrack 1919 با دقت تمام  و با استفاده از برخی قطعات اصلی بازآفرینی کرده و یک پتینه مصنوعی به آن داده است.

داستان غم انگیز موتورسیکلت مسابقه Excelsior Boardtrack

یادداشت موتورباشی: شرکت تولید و تامین موتور اکسلسیور (Excelsior Motor Manufacturing & Supply Company) یک تولید کننده موتورسیکلت آمریکایی بود که از سال 1907 تا 1931 در شیکاگو فعالیت می کرد. این شرکت در سال 1912 توسط ایگناز شوین، مالک کارخانه دوچرخه Schwinn & Co  Arnold خریداری شد. در سال 1912، اکسلسیور اولین موتورسیکلتی بود که به طور رسمی به سرعت 160 کیلومتر در ساعت دست یافت. در سال 1917 شوین شرکت موتورسیکلت سازی هندرسون را خرید و به این ترتیب هندرسون زیرمجموعه ای از Excelsior و نام برند به اکسلسیود-هندرسون تغییر یافت. تا سال 1928، Excelsior در جایگاه سوم بازار موتور سیکلت ایالات متحده (پس از ایندین و هارلی دیویدسون)  قرار داشت، اما رکود بزرگ اقتصادی ایالات متحده شوین را متقاعد کرد که در سپتامبر 1931 شرکت Excelsior را تعطیل کند.

داستان غم انگیز موتورسیکلت مسابقه Excelsior Boardtrack

برند آمریکایی اکسلسیور، با مالکیت شوین، را نباید با موتورسیکلت ساز انگلیسی Excelsior Motor Company که در سال 1896 اولین موتورسیکلت خود را ساخت و دوچرخه و خودرو هم تولید میکرد اشتباه گرفت.

منبع
ویکیپدیایستردیزشوین بایکز

مهدی شیرزادی

نویسنده و مترجم، دوستدار دنیای موتور و موتورسواری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا