آموزش و ایمنیفناوریمعرفی لوازم و تجهیزات

تکنولوژی برتر ایمنی 2020

کیسه هوا در لباس موتورسواری

لباس موتورسواری با کیسه هوا ایده جدیدی نیست که در سال 2020 ظهور کرده باشد. اما به دلیل سرعت گرفتن توسعه این تکنولوژی و به ویژه ورود لباسهای هوشمند به بازارها و تاثیر بسیار مثبتی که بر روی افزایش ایمنی و حفظ جان موتورسواران داشته تصمیم گرفتیم است که عنوان تکنولوژی برتر سال را به آن بدهیم و خوانندگان را با آن بیشتر آشنا کنیم.

محافظ موتور سوار

ایده جلیقه و کاپشن موتورسواری با کیسه هوا در سال 1976 توسط یک مخترع مجاری بنام Tamas Straub ثبت شد، اما حق ثبت او در سال 1980 منقضی گردید. سپس این ایده در اواسط دهه نود میلادی در ژاپن توسط شخصی به نام موگن دنکو (Mugen Denko) توسعه پیدا کرد. اگر چه که بعدا شخصی به نام Kenji Takeuchi حق اختراع و توسعه این ایده را بنام خود ثبت کرد، اما این موگن دنکو بود که سرانجام در سال 1998 این لباس محافظ را با مارک Hit-Air وارد بازار کرد و برندی ساخت که همچنان پیشتاز این تکنولوژی است.

تکنولوژی برتر ایمنی2020

در ابتدا این تکنولوژی توسط نیروهای پلیس در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفت و تا امروز همچنان ادامه پیدا کرده و سهم بزرگی از بازار این محصول را در اختیار دارد. امروزه این فناوری به انواع دیگر سبک های موتورسواری مانند اسب سواری هم گسترش یافته است.

این نوع لباس ایمنی دارای کیسه هوایی است که همانند کیسه هوای خودرو، هنگام تحریک در کمتر از یک ثانیه عمل می کنند و باد می شود. معمولا این جلیقه یا کاپشن بوسیله یک بند از ناحیه سینه موتورسوار به موتورسیکلت متصل می شود. وقتی در اثر یک حادثه مقدار نیرویی بیشتر از حد تحمل تنظیم شده، به لباس موتورسوار وارد شد، جلیقه به طور خودکار باد می شود.

لبای ایمنی

طراحی این لباس ایمنی و نقطه اتصال آن به موتورسیکلت طوری است که از هر زاویه ای امکان تحریک کیسه هوا میسر است. معمولا کیسه هوای درون لباس برای فعال شدن نیاز به فشاری در حدود 20 تا 33 کیلوگرم نیرو دارد تا به طور تصادفی عمل نکند. هنگامی که مکانیزم فعال می شود یک ضامن در داخل لباس مجهز به کیسه هوا، کشیده می شود و گاز را از یک محفظه کوچک رها می کند و لباس را باد می کند. باد شدن فوری کیسه های هوای لباس از گردن و نخاع و سایر اندام های حیاتی موتورسوار محافظت می کند. پس از باد شدن اولیه لباس و تامین فوری حفاظت، کیسه ها به آرامی شروع به آزاد سازی گاز و فشار از بدن می کنند تا به موتورسوار امکان دهد که دوباره به راحتی حرکت کند و نفس بکشد.

لباس ایمنی موتور

گونه دیگر و جدیدتر از لباس موتورسواری با کیسه هوا که اخیرا به بازار آمده، نیازی به اتصال لباس به موتور توسط یک بند (Tether) ندارد و خود، سیستم مستقل و هوشمندی است (Autonomous Airbag System) که با سنسور های درون خود وضعیت مخاطره آمیز را تشخیص داده و مکانیزم باد شدن کیسه هوای درون لباس را فعال میکند. نمونه ای از این سیستم توسط شرکت آلپاین استارز (Alpinestars) با نام Tech Air 5 به بازار عرضه شده که میتوان آن را در زیر هر نوع کاپشن یا اورکت که 4 سانتی متر گشادی داشته باشد پوشید.

جلیغه

برندهای Klim و Dainese و Helite هم اینگونه سیستم های هوشمند را به بازار عرضه کرده اند.

برخی از برندهای مطرح فعلی در این زمینه عبارتند از:

Helite، یک شرکت مستقر در فرانسه است و توزیع جهانی دارد. محصولات این برند دارای تاییدهای مردمی (Positive Reviewes) کافی برای ایجاد اطمینان و ارزندگی محصولات این شرکت است.

برند موتور

Motoair، با ریشه های ژاپنی خود، اکنون با سری محصولات Motoair-USA خود، احساس آمریکایی بودن بیشتری دارد.

Hit-Air

Hit-Air، همانطور که گفته شد، یک شرکت در حال توسعه آسیایی است و به طور پیوسته فروش خود را افزایش داده و دارای یک پایگاه درآمریکا نیز هست.

Alpinestars

Alpinestars، برندی است که در سال 1963 بوسیله یک چرم دوز ایتالیایی بوجود آمد و با تولید چکمه موتورسواری شروع بکار کرد، اما اکنون یکی از برندهای مشهور لباس های ایمنی موتورسواری نیز هست.

Klim

Klim، شرکتی آمریکایی که در سال 1999 تاسیس شده و در زمینه پوشاک موتورسواری فعالیت دارد.

Dainese

Dainese، برندی که یکی از محصولاتش لباس کامل ایربگ دار است.

مهدی شیرزادی

نویسنده و مترجم، دوستدار دنیای موتور و موتورسواری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا