تاریخچه موتورسیکلتدانشنامهفناوریموتورسیکلت و انواع آن

اولین موتورسیکلت با انجین شعاعی روتاری

اواخر قرن 18 بود که “فلیکس تئودور میلت” (Felix Theodore Millet) فرانسوی، ایده عجیبی را برای مردم زمان خود مطرح کرد: “ساخت یک وسیله نقلیه موتوردار” . در 22 دسامبر 1889 این مرد بسیار کوچک اندام اما سرشار از ایده های بزرگ و ذکاوت، وسیله نقلیه موتورداری را به نمایش گذاشت که میتوان آن را جزو اولین اجداد موتورسیکلت در جهان دانست.

آرایش انجین این وسیله عجیب بود: یک انجین ستاره ای (شعاعی) با 5 سیلندر که به وسیله خود Millet ساخته شده بود و داخل چرخ جلو نصب شده بود. عقیده بر این است که این وسیله موتوردار ساخت Millet، اولین موتورسیکلت – و اولین وسیله نقلیه مسافربر زمینی- است که از انجین شعاعی روتاری در آن استفاده شده است.

اولین موتورسیکلت با انجین شعاعی روتاری

میل لنگ در انجین های شعاعی در مرکز قرار دارد و با چرخیدن آن نیرو منتقل میشود ( مانند ملخ هواپیما که توسط میل لنگ یک انجین شعاعی به گردش درمی آید). این نوع انجین در بیشتر هواپیماهای جنگ اول جهانی مورد استفاده قرار می گرفت و پس از آن به طور وسیع در صنعت هواپیما سازی جهان به کار گرفته شد. اما میل لنگ در انجینی که Millet ساخته بود، ثابت بود و سیلندرها به دور آن می چرخیدند.

در سال 1895( بعضی منابع 1892 ذکر کرده اند)، میلت دوچرخه موتورداری را با انجین ستاره ای در چرخ عقب آن ساخت و اکسسوری های لوکسی هم روی آن نصب کرد: چراغ جلو، دسته فرمان پیچشی، سیستم تعلیق، باطری و سیستم جرقه زنی، بدنه ورقکاری شده، جک وسط، کمک فنر تکی در عقب و چرخ های جلو و عقب هم اندازه. مخزن سوخت این موتورسیکلت در گلگیر عقب آن بود و یک کاربراتور سطحی (Surface) و فیلتر هوا در میان دو چرخ آن قرار داشت. و برای اولین بار از لاستیک های بادی دریک وسیله نقلیه استفاده شده بود.

اولین موتورسیکلت با انجین شعاعی روتاری

این مشخصات بسیار از زمان خود جلوتر بود و به تدریج از سال 1930 تا 1980 رواج یافت.

میلت در سال 1897 تصمیم داشت این دوچرخه را به تولید انبوه برساند اما پس از آنکه نتوانست در مسابقه پاریس- بوردو- پاریس از Orleans جلوتر برود دیگر کسی از او چیزی نشنید.

اولین موتورسیکلت با انجین شعاعی روتاری

مشخصات فنی:
انجین 5 سیلندر روتاری، هوا خنک، 1924 سی سی
توان بیشینه توان 1.2  اسب بخار(366 دور بر دقیقه)، توان پیوسته 0.75 اسب بخار
سیستم کلاچ با پدال زدن بر عکس یا پیچاندن دسته فرمان(دسته کلاچ)
سیستم جرقه زنی باطری با کویل، استارت با پدال زدن
سیستم سوخت رسانی کاربراتور
شاسی لوله و ورق فلزی، اتصالات پرچی
وزن 60 کیلوگرم
سرعت 55 کیلومتر بر ساعت (بیشینه)، سرعت پیوسته 35 کیلومتر بر ساعت

منبع
Retro MobilWikipedia

مهدی شیرزادی

نویسنده و مترجم، دوستدار دنیای موتور و موتورسواری

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. واقعا کار ارزشمندی کردین که تکنولوژی موتورسیکلت های قدیمی رو معرفی میکنید تا همه بدونن از چه موتورهایی به موتورسیکلت های جدید رسیدم و چه روندی رو طی کرده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا